Λίγο πριν την ανακοίνωση της σχετικής νομοθεσίας η οποία αφορούσε τις υπηρεσίες ridesharing (Uber) είχαμε τονίσει τις πιέσεις που δεχόταν ο υπουργός Υποδομών  Χρ. Σπίρτζης από το Σ.Α.Τ.Α. – Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής και πιο συγκεκριμένα από του πρόεδρο αυτού «κο». Λυμπερόπουλο.

Σε δεύτερη φάση και μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου είχαμε καλύψει τα γεγονότα με συλλήψεις οδηγών της Uber από την αστυνομία οι οποίες ακολουθήθηκαν από προπηλακισμούς και πρόκληση ζημιών από ταξιτζήδες σε αυτοκίνητα και οδηγούς της Uber παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Καθώς φαίνεται η κυβέρνηση για μία ακόμα φορά επέλεξε να ικανοποιήσει τα συνδικάτα, τα οποία άλλωστε της προσφέρουν ψήφους, τις οποίες μάλλον θα χρειαστεί σύντομα, με αποτέλεσμα η Uber να αναστείλει τις υπηρεσίες της στην Αθήνα.

«ΕΜΠΡΟΣ – ΠΙΣΩ» όπως θα έλεγε και ο Περίανδρος Πώποτας, δεν συμφωνείτε κύριε υπουργέ;

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην σχετική ανακοίνωση της Uber που ακολουθεί.

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή περιλαμβάνει διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο. Για αυτό το λόγο, προχωράμε στην αναστολή της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα, τη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 23:59 μέχρι να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις.

Καταλαβαίνουμε ότι βασίζεστε στην εφαρμογή μας για να μετακινήστε με ευκολία και ασφάλεια στην Αθήνα και αυτή η είδηση ίσως έρχεται ξαφνικά.

Δεν φεύγουμε όμως από την Ελλάδα. Προς το παρόν, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας στην Αθήνα με την υπηρεσία uberTAXI.

Προσβλέπουμε στη συνεργασία με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να βρούμε ένα τρόπο να απολαμβάνετε τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως αυτή της Uber.

Ευχαριστούμε για τη στήριξη και την προτίμησή σας, καθώς συντέλεσαν στην μεγάλη επιτυχία της υπηρεσίας uberX στην Αθήνα.

Εις το επανιδείν, Αθήνα!

Η ομάδα της Uber Greece

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here