Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο και στην προσπάθεια να κατευνάσουν τα πνεύματα (βλ.Tο τρίπτυχο Uber, Beat, Taxi και το νέο νομοσχέδιο) ο υπουργός υποδομών κος Χρ. Σπίρτζης και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση προχώρησαν σε ένα ακόμα ακραίο ημίμετρο που κάθε άλλο παρά γελοίο θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε.

Πριν από μερικές μέρες συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, 10 οδηγοί της Uber.

Οι συλληφθέντες οδηγοί εντοπίσθηκαν να μεταφέρουν επιβάτες, έναντι χρηματικού αντιτίμου, χωρίς όμως να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες σύμφωνα με τη νομοθεσία. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν καθώς και τα χρηματικά πρόστιμα που επιβλήθηκαν αφορούσαν τόσο τους οδηγούς όσο και τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων ιδιοκτησίας των οχημάτων.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο όμως φαίνεται και ποιους ακριβώς εξυπηρετεί το νομοσχέδιο και η κυβέρνηση και γιατί ένα φαινομενικά σωστό νομοσχέδιο μπορεί να χαρακτηριστεί γελοίο.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποιούν σήμερα στάση  εργασίας από τις 8:00 π.μ. έως τις 17:00 μ.μ. Λίγο πριν τις 11:00 λοιπόν, πέρασε από την περιοχή ένα όχημα της Uber. Όταν έγινε αντιληπτό, ο οδηγός αποδοκιμάστηκε, και οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να χτυπούν το αυτοκίνητο. Φυσικά και δεν έγινε καμία σύλληψη από τις αστυνομικές δυνάμεις παρόλο που ο οδηγός τηρούσε τις νόμιμες διαδικασίες σύμφωνα με τη νομοθεσία.

Φυσικά θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτό ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός και πως οι αστυνομικές δυνάμεις δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Δυστυχώς το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγο αργότερα, όταν η πορεία των οδηγών έφτανε στο Σύνταγμα όπου διαδηλωτές αντιλήφθηκαν οχήματα της Uber, στα οποία και επιτέθηκαν, προκαλώντας τους υλικές ζημιές.

Επίθεση σε οδηγό Uber

Εξαγριωμένοι οδηγοί ταξί κατά οδηγού Uber στην πλατεία ΣυντάγματοςΠερισσότερα: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500203944

Posted by in.gr on Tuesday, March 6, 2018

(Παρουσία αστυνομικών!)

Ο «κος» Λυμπερόπουλος (πρόεδρος Σ.Α.Τ.Α. – Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής), έκανε για ακόμα μία φορά επιεικώς απαράδεκτες δηλώσεις «Αν δεν γίνουν έλεγχοι, οι οδηγοί ταξί θα κάνουν Κούγκι τον τουρισμό το καλοκαίρι.» ενώ φυσικά από τους προπηλακισμούς δε γλύτωσαν ούτε τα ταξί που τόλμησαν να απέχουν από την απεργία.

Πόσες φορές λοιπόν έχουμε ακούσει για σχετικούς ελέγχους σε ταξί που δεν κόβουν αποδείξεις; Πόσες φορές έχουμε ακούσει για ελέγχους σε ταξί που έχουν πειραγμένα ταξίμετρα; Πόσες φορές βλέπουμε συγκοινωνιακή συμφόρηση τόσο στο Σύνταγμα όσο και στο λιμάνι του Πειραιά, μεταξύ άλλων, από τις παράνομες πιάτσες ταξί; (και ναι στην περίπτωση που δεν το γνώριζες είναι παράνομες).

Και δυστυχώς η λίστα δε σταματάει εδώ καθώς ποτέ δεν έχουμε ακούσει για πρόστιμα σχετικά με:

  • άρνηση της μίσθωσης μη μισθωμένου αυτοκινήτου ΤΑΞΙ εκτός αν ο επιβάτης βρίσκεται
    υπό την επήρεια τοξικών ουσιών ή μέθης και δεν συνοδεύεται από άλλο νηφάλιο άτομο.(ΠΔ243/87) Άρθρο 98παρ.1δ Ν.4070/2012,
  • μη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις του επιβάτη ως προς τη διαδρομή και τον προορισμό Άρθρο 98παρ.1ε Ν.4070/2012 ,
  • απρεπής συμπεριφορά προς τους επιβάτες Άρθρο 98παρ.1στ Ν.4070/2012,
  • κάπνισμα εντός του οχήματος Άρθρο 98παρ.1ζ Ν.4070/2012,
  • μη ευπρεπής εμφάνιση οδηγού Άρθρο 8 παρ.6-δ ΠΔ.244/87,
  • έλλειψη μέριμνας για την κατάσταση καθαριότητας του αυτοκινήτου τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Άρθρο 8 παρ.8 ΠΔ.244/87
  • and it goes on and on and on…

Τα συμπεράσματα δικά σας…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here